U subotu 27.juna u parku Ravne 2 upriličen je još jedan nastup Kluba ritmičke gimnastike „Pirueta“ iz Visokog. Bila je ovo prilika da se u predivnom ambijentu nove instalacije Vremeplov predstavi preko 50 takmičarki ovog kluba.

Publika koja se odlučila subotnje poslijepodne provesti u najljepšem parku na ovim prostorima, uživala je u sjajnim izvedbama članica kluba. Prisutne je prije samog nastupa pozdravio i direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

– Dobrodošli na našu otvorenu ljetnu pozornicu. Posebno mi je zadovoljstvo da pozdravim članice KRG „Pirueta“ i njihovu osnivačicu i trenericu Aminu Hadžimehanović, koja je svoje ogromno iskustvo podijelila sa ovim našim takmičarkama. Ovo je sport i divna kombinacija plesa, gimnastike i baleta. Ove naše curice su vrlo važne za promociju Visokog, imamo dvije državne prvakinje, učesnice na državnim i međunarodnim turnirima, a večeras smo imali priliku vidjeti šta su naučile ove graciozne i elegantne Visočanke na koje smo svi ponosni. – kazao je dr. Osmanagić.

Prisutne je pozdravila i osnivačica kluba Amina Hadžimehanović.

– Veliko hvala što ste nas drugi put pozvali i znači da smo opravdali povjerenje i iskreno se nadam da ćemo u budućnosti nastaviti surađivati sa ovim divnim ljudima na čelu sa dr. Osmanagićem. Drago mi je što se ovo sve održava u našem gradu i što je ovo najljepše mjesto gdje možemo provoditi svoje slobodno vrijeme i nadam se da će ovo mjesto biti još više posjećeno i da će i naši ljudi, ali i stranci prepoznati sve ljepote ovog mjesta. U budućnosti planiramo i nove nastupe i još veće projekte. – istaknula je Hadžimehanović.