Iako još uvijek nije zvanično otvorena, nova instalacija u parku „Ravne 2“, Vremeplov, već postaje mjesto različitih kulturnih, umjetničkih, sportskih i edukativnih događaja, a nakon što je u subotu na ovom mjestu nastup zabilježio KRG „Pirueta“ Visoko, nedjelja 28.juni bila je rezervisana za još jedan jako interesantan događaj.

Mostarski glumac Šerif Aljić izveo je monodramu „Odbrana Sokratova“, a ovacije prisutne publike jasan su dokaz da je Vremeplov već sada opravdao svoju svrhu i lokaciju u parku „Ravne 2“.

– Drago mi je što sam imao priliku gostovati u ovom finom ambijentu parka „Ravne 2“ i u Bosanskoj dolini piramida, te u ovoj sjajnoj instalaciji, sa starinskim stubovima, koji podsjećaju i na one iz Atene. Sokratovu odbranu napisao je Platon, radnja se događa 399 godine p.n.e, a predstavu već dugo igram, premijera je bila na Danu matice hrvatske u Mostaru, a nakon premijere imao sam i brojne nastupe širom BiH, pa i po Europi. Iako je čovjek osuđen na smrt, nastojao sam da predstava bude i duhovita, a u ovom komadu nisam se bavio smrću, dok je legendarni Ljuba Tadić uradio spojeno, te imao i druge likove poput tužitelja. Riječ je o predstavi koju su radile brojne kolege, ali sa malo više likova, dok je Ljuba Tadić i evo ja, odigrali smo je na ovaj način. Zadovoljstvo mi je bilo odigrati ovaj komad na ovome mjestu, a nadam se da je i prisutna publika uživala. – kazao nam je mostarski glumac Šerif Aljić.

Inače, prije same monodrame publiku je pozdravio i dr. Semir Osmanagić, te najavio samu predstavu, ali i brojna iznenađenja koja će se dešavati u sklopu nove instalacije u parku „Ravne 2“.