Nakon fantastičnih mečeva tokom današnjeg dana dobili smo polufinaliste teniskog turnira „Pyramid Cup 2023.“ koji se ove sedmice igra u Arheološko – turističko – sportskom parku „Ravne 2“. I pored teških uslova za igru i visokih temperatura, u prva dva meča je viđeno mnoštvo sjajnih poteza, a plasman u polufinale su izborili Mirza Bašić pobjedom 2:0 protiv Makedonca Tomislava Jotovskog, te Andrej Nedić koji je sa 2:0 slavio protiv Vladana Tadića. I u nastavku dana ponovo sjajna igra i dva sjajna meča, uz dvije pobjede favorita – Aldin Šetkić je sa 2:0 slavio protiv Radomira Tomića, dok je Nerman Fatić istim rezultatom bio bolji od Crnogorca Emila Dapčevića, pa smo na taj način dobili i polufinaliste, kao i sutrašnji program.

Sutra će prvi na teren izaći Mirza Bašić i Andrej Nedić, susret počinje od 16:00 sati, dok je drugi meč polufinala na rasporedu od 18:00 sati i bit će to pravi mali bh.derbi u kojem se sastaju Aldin Šetkić i Nerman Fatić.

Ulaz na oba polufinalna susreta je besplatan, kao i parking za sve one koji se odluče sutra doći u park „Ravne 2“ i uživati u teniskim poslasticama koje će nam servirati najbolji bh.teniseri.