Park „Ravne 2“ iz vikenda u vikend, ali i iz dana u dan postaje svojevrsna kulturna oaza Visokog, ali i ovog dijela naše zemlje, a ove nedjelje, 20.septembra 2020.godine, u parku, u novoj instalaciji „Vremeplov“ koja je potpuno opravdala svoju namjenu, odigrana je teatarska predstava „Profesionalac“.

Nakon bogatog programa u subotu, te nakon gostovanja mostarskog doajena glumišta Šerifa Aljovića, bila je ovo prilika za sve ljubitelje pozorišta da uživaju u sjajnoj glumi Faika Salihbegovića, Dževada Hasanbegovića, Emine Karamehić i Adnana Tajića.

A da je publika zaista uživala, i da su glumci maestralno odigrala ovo djelo Dušana Kovačevića, koje je režirao Jesenko Muzaferija, govore i ovacije i aplauz nakon predstave.

Inače, predstava „Profesionalac“, Teatra „Total“ iz Visokog, nosilac je i brojnih nagrada, a među njima se ističu nagrada za najbolju mušku ulogu na regionalnim igrama u Trebinju i u konkurenciji pozorišta iz cijele bivše Jugoslavije za Faika Salihbegovića, a na festivalu u Bugojnu dvojac Salihbegović – Hasanbegović je osvojio nagradu za najbolju partnersku ulogu.

Bio je ovo samo nastavak kulturnog ljeta i jeseni  u parku „Ravne 2“, a iz Fondacije ističu kako će s ovakvim događajima nastaviti i u budućnosti, sve s ciljem da ovo predivno mjesto, pored brojnih drugih vrijednosti koje ima, postane i svojevrsna kulturna oaza naše zemlje.