Nova instalacija u parku „Ravne 2“, Vremeplov, u nedjelju 16.augusta je ugostila brojne plesače, članove Plesnog kluba „Aster“ iz Sarajeva, na čelu sa svjetskim i višestrukim bh.prvakom, Vedranom Marčetom.

– Profesionalno se plesom bavim od svoje jedanaeste godine, a ideja o ovom događaju rodila se nekada u martu ili aprilu, kada smo došli ovamo da prošetamo i sreli dr. Osmanagića, popričali i došli na ideju da, kada dođu malo bolja vremena, napravimo plesno veče u ovom predivnom ambijentu. Tako se desila i ova ideja i ovo plesno veče argentinskog tanga. – priča nam Vedran.

Vedran je višestruki prvak bh., ali i trostruki svjetski prvak u salsi, a danas svoje ogromno znanje i iskustvo prenosi na mlađe, ali i starije članove kluba „Aster“. Upravo je s njima imao priliku obići i neke od lokacije u Bosanskoj dolini piramida, a utisci su fantastični.

– Prošli smo kroz tunele, park, obišli piramide i mogu reći da je tu pozitivna energija. Impresivno je, lijepo okruženje, vladaju mir i spokoj, jednom rječju sve je pozitivno i drago mi je što jedna ovakva priča postoji u našoj zemlji, jer sam uvijek bio mišljenja da smo dio ove planete, da smo isti kao i svi ostali, ali i da možemo biti vrhunski u svemu, poput drugih. – pojašnjava Vedran.

Ovo je prvi događaj ovakve vrste u parku, a u budućnost bi ovakvi događaji mogli postati i mnogo češći.

– Mislim da ima mnogo poveznica, mnogo sinergije između ovih lokacija i onoga čime se mi bavimo i nadam se da ćemo u budućnosti praviti i još veće događaje. Večeras su nastupili naši članovi, a u narednom periodu ćemo praviti i prave plesne performanse, imamo i mnogo mladih, vrhunskih plesača i njih ćemo dovesti ovamo i napraviti jednu mnogo širu priču. – kazao nam je Vedran Marčeta.