Omladinsko, apolitično i nezavisno udruženje „Baza“ iz Sarajeva priustno je odnedavno i u parku „Ravne 2“, a prisustvo vrijednih članova ovog udruženja najviše radosti je donijelo najmlađim posjetiocima park. Ove subote ponovo su bili u parku „Ravne 2“, a sa predsjednicom udruženja smo razgovarali o samom udruženju, ali i tome čime se bave, te čime privlače pažnju najmlađih posjetilaca.

– Udruženje „Baza“ osnovano je 2012.godine, a pored djelovanja na području naše zemlje, sarađujemo sa sličnim udruženjima i u drugim zemljama. S obzirom da jako dugo radimo s djecom, dolazeći svakodnevno u park, prije svega na meditacije, primijetili smo da ovdje ima i puno djece. S obzirom da radimo i dječije animacije, osmislili smo i programe za najmlađe posjetioce ovog predivnog parka, koje malo pomalo i realizujemo. – priča Arijana Tema, predsjednica udruženja „Baza“.

Ono što privlači najmlađe jeste face painting, kao i modeliranje balona, ali i razne igre koje priređuju iz „Baze“,a  u budućnosti će i sadržaji i programi biti još raznovrsniji.

– Ideja je da napravimo radionice na otvorenom, tako da roditelji koji dođu u posjet tunelima ili na meditaciju, mogu sami otići, a djecu ostaviti s nama, da se zabavljaju, učestvuju u programima, a da oni uživaju u nekim drugim sadržajima. Pošto je cijeli koncept parka besplatan i mi sve ovo radimo besplatno, odnosno na bazi dobrovoljnih donacija. Tu je face painting, igraonice, modeliranje balona, plesovi, potraga za blagom i druge takmičarske igre. – pojasnila nam je Arijana.

Kako nam je na kraju kazala, djece ima, već su se navikli na brojna iznenađenja, reakcije su pozitivne, tako da se ovakvi programi u parku „Ravne 2“ nastavljaju i u budućnosti, a članovi „Baze“ će u parku biti svake subote od 12:00 do 20:00 sati, pa je i ovo još jedan u nizu sadržaja zbog kojih vrijedi posjetiti najljepši park u ovom dijelu Europe.