Novost

PRESTIŽNA NARADA STIGLA U BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

By 19 Juna, 202022 Februara, 2021No Comments

Nakon što je u mjesecu martu film o Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“,  „Ravne 2 – Jedinstveni energetski parku u Europi“ postao dobitnik prestižne nagrade Međunarodnog festivala turističkog filma i multimedije „The Golden City Gate 2020“, nagrada „Zlatni medvjed“ stigla je u Bosansku dolinu piramida. To je bio povod i za malu svečanost za uposlenike, saradnike, vodiče, članove UO, ali i goste Fondacije.

– Premda je ekonomska situacija nevesela, a turistički katastrofalna, mi zadržavamo osmijeh na usnama. Jučer nam je stigla pošiljka iz Berlina u kojoj se nalazi naša nagrada za film o parku „Ravne 2“, film koji je u velikoj međunarodnoj konkurenciji, osvojio prestižnu nagradu. Ovo je ogromno priznanje našem trudu, transformaciji zapuštenog zemljišta u Visokom u jedan od najljepših parkova u Europi, tako da nastavljamo sa pozitivnim vijestima. – kazao je direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

Dr. Osmanagić je naglasio kako su ovakve pozitivne projekte prepoznali i Grad Visoko, kao i Zeničko-dobojski kanton.

– Kada radite pozitivne stvari, kada ste dobronamjerni, to se prepoznaje u lokalnoj zajednici. Općinsko vijeće Visokog proglasilo je ovaj park od općinskog značaja, općinske službe su izdale urbanističku i građevinsku dozvolu za park. Vlada ZDK u nekoliko navrata je u punom sastavu dolazila i obilazila park i dali su svesrdnu podršku na razvoju turističke infrastrukture i na ovom primjeru smo pokazali da se kroz zajedničke vrijednosti politička razmimoilaženja mogu prevazići i drago mi je da smo za prošlog mandata Vlade ZDK uspjeli da na jednom mjestu objedinimo i općinski i kantonalni nivo i nadam se da će se tako nastaviti i u budućnosti. – naglasio je dr. Osmanagić.

Bitno je pomenuti da je među prvim čestitkama za osvajanje ove prestižne nagrade, stigla čestitka premijera Zeničko-dobojskog kantona, Mirze Ganića, koji se nalazi na čelu Vlade koja već dugi niz godina značajno pomaže turistički i infrastrukturni razvoj Bosanske doline piramida.