Događaj

OTVOREN FESTIVAL U POVODU LJETNOG SOLSTICIJA

By 22 Juna, 201822 Februara, 2021No Comments

Pozitivna energija stotina prisutnih gostiju u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ uspjela je rastjerati tamne oblake i kišu koji su se nadvili nad Bosanskom dolinom piramida, i u sjajnom raspoloženju započeti ovogodišnji festival povodom ljetnog solsticija.

U četvrtak 21.juna 2018. sve je odisalo pozitivnom energijom i ljubavlju u parku „Ravne 2“, a festival je počeo predivnim performansom fondacije iz Holandije na čelu sa Frouk Riemersma, „Golden Sun Pan European Peace Ceremony“. Ceremonija  Golden Suni izvedena je zlatnim slagalicama, a posjetioci parka i festivala su bili i dio te ceremonije koju je otvorio direktor Fondacije Semir Osmanagić. Kraj ceremonije poslužio je i da svi zajedno iz Visokog pošalju poruke mira i ljubavi.

Nakon te ceremonije i zvanično je otvoren ovogodišnji festival, a otvorila ga je programska direktorica parka „Ravne 2“, Azra Ohran Zubić, koja se zahvalila svim posjetiteljima i učesnicima i poželjela im dobrodošlicu u Bosansku dolinu piramida.

Nakon otvorenja na ljetnoj pozornici parka nastupili su Centar „Manas“ iz Ljubljanje sa svojim performansom, zatim Legendarni Braco iz Hrvatske sa „Silent Gaze for World Peace“, Branka Božić sa pratećom grupom iz Slovenije, dok su na kraju prve večeri festivala publiku razdrmali članovi benda Sar e Roma.

Bio je ovo još jedan predivan dan u jedinstvenom parku „Ravne 2“ i sjajan početak ovogodišnjeg festivala, a drugog dana festivala (petak, 22.juni) očekuje nas nastup KUD „Visoko“, te još jedan nastup slovenačke muzičarke Branke Božić.